Отвори го главното мени

Нециклопедија β

Петровец

(Пренасочено од Petrovec)

Disambig.gif За други значења, Петроград

Stubby
Грб? – coming soon
П Е Т Р О В Е Ц
Земја: Реј-паблик Мејкит-оуниа
Pегион: Скопски
Јазик: Мејкит-оунски
Површина: ?
Население: ?
Надморска височина: ?
Градоначалник: ?
Мапа:

Петровец

Содржина

ИсторијаУреди

ГеографијаУреди

Видете исто такаУреди

Надворешни врскиУреди