Отвори го главното мени

Нециклопедија β

Крива Паланка

(Пренасочено од Kriva Palanka)
Stubby
Грб? – coming soon
К Р И В А     П А Л А Н К А
Земја: Реј-паблик Мејкит-оуниа
Pегион: Североисточен
Јазик: Мејкит-оунски
Површина: ?
Население: ?
Надморска височина: ?
Градоначалник: ?
Мапа:

Крива Паланка е вукојебина град во североисточниот дел на Макаронија. Таму живеат само србите.

Содржина

ИсторијаУреди

ГеографијаУреди

ДемографијаУреди

Видете исто такаУреди

Надворешни врскиУреди