Отвори го главното мени

Нециклопедија β

Илинден

(Пренасочено од Ilinden)
Stubby
Грб? – coming soon
И Л И Н Д Е Н
Земја: Реј-паблик Мејкит-оуниа
Pегион: Скопски
Јазик: Мејкит-оунски
Површина: ?
Население: ?
Надморска височина: ?
Градоначалник: ?
Мапа:

Илинден е...

Содржина

ИсторијаУреди

Илинден `903 - траеше 10 дена, додека не се испи ракијата горе на Мечин камен. Штета!!

ГеографијаУреди

Видете исто такаУреди

Надворешни врскиУреди