Отвори го главното мени

Нециклопедија β

Турски јазик

Stubby

На турски јазик (турски:Türkçe) е глупава јазик, зборуван од мургав Цигани. Тоа е официјален јазик на... Калифат на Турција. Првиот беше Арапска азбука, но потоа се промени, бидејќи Турците сакаат да бидат признаени како луѓе. Значи, го замени со латинската азбука. За да го управувате да зборуваат турски, треба да ви го свртам јазик наопаку и тесни твојата уста!

Карактеристични особиниУреди

Турскиот јазик се зборува во Република Турција,Јужна Бугарија,Атина.Ти ако ја зборуваш Туркото Јазик,ке бидеш славно во Бугарија и Грција

Видете исто такаУреди