Отвори го главното мени

Нециклопедија β

Промени

Македонски јазик

Одземени 4 бајти, 14:39, 4 февруари 2018
с
m
:''О: No, but my friend do you speak Macedonian.''
===Често употребувани фрази од [[ЃупциРоми|Ромите]]===
:''Дај педенари, жити госпо!''
:''Дај мори оти ќе те пљукнам!''
:''Да си жива и здрава, да ти се живи и здрави децата, дај ми една банка да си купиме леб, да ми ти е госпо напомош, лепотице, ај мајке жими тебе!''
===Често употребувани фрази во Битола===