Отвори го главното мени

Нециклопедија β

Промени

Струмица

Нема измена во големината, 00:40, 11 мај 2017
с
fix
{{Никулец}}
'''Струмица''' е град кој името му е составено од Струм и ица. Го основале Стојчо Струмов и Вангел Ицав. Струмов на времето фатил спортска и со тава сакал да напраа едно градче. Преку фејсбук се запознал со Ицав. Тие го нарекле градот најпрво Струмовицав. Ама виделе не одговарало, и ги мајнале сите В и излезело Струмоица. Га мајнале на место на О ставиле И и станало Струмица.
==Историја==
Го основале Стојчо Струмов и Вангел Ицав. Струмов на времето фатил спортска и со тава сакал да напраа едно градче. Преку фејсбук се запознал со Ицав. Тие го нарекле градот најпрво Струмовицав. Ама виделе не одговарало, и ги мајнале сите В и излезело Струмоица. Га мајнале на место на О ставиле И и станало Струмица.
==Географија==