Отвори го главното мени

Нециклопедија β

Промени

Струмица

Одземен 31 бајт, 00:43, 5 февруари 2015
нема опис на уредувањето
{{Никулец}}
'''Струмица'''е град кој името му е составено од Струм и ица. Го основале Стојчо Струмов и Вангел Ицав.Струмов на времето фатил спортска и со тава сакал да напраа едно градче. Преку фејсбук се запознал со Ицав. Тие го нарекле градот најпрво Струмовицав. Ама виделе не одговарало, и ги мајнале сите В и излезело Струмоица. Га мајнале на место на О ставиле И и станало Струмица.
==Историја==
==Надворешни врски==
*[[Слика:Bouncywikilogo.gif|25px]] '''[[Википедија|Макепедија]]''' има страница поврзана со '''[http://mk.wikipedia.org/wiki/Струмица Струмица]'''
 
{{Македонија}}
[[Категорија:Градови]][[Категорија:во Македонија]] Струмица е град кој името му е составено од Струм и ица.Го основале Стојчо Струмов и Вангел Ицав.Струмов на времето фатил спортска и со тава сакал да напраа едно градче.Преку фејсбук се запознал со Ицав.Тие го нарекле градот најпрво Струмовицав.Ама виделе не одговарало,и ги мајнале сите В и излезело Струмоица.Га мајнале на место на О ставиле И и станало Струмица.