Отвори го главното мени

Нециклопедија β

Промени

Главна страница

Одземени 6.064 бајти, 20:17, 10 март 2011
Ја заменувам страницата со 'ssijcie mi pałę'
{| style="text-align:center;border:0; margin-top:1.2em; background-color:#fcfcfc; width:100%;" cellpadding="0" cellspacing="0"| colspan="2" style="border:1px solid #aaa; border-bottom:0; background-color:#fcfcfc;" |<!------------------ Серая плашка сверху ----------------------->{|style="width:100%; margin-top:.7em; background-color:#fcfcfc; border:0px solid #ccc"|style="width:70%; color:#000; text-align:center;"|{|style="width:100%; border:solid 0px; background:transparent"|- |style="width:100%; text-align:center; white-space:nowrap; color:#000" |<div style="font-size:162%; border:0; margin:0; padding:.1em; color:#000">'''Добредојдовте''' на '''[[Нециклопедија]]''' на '''[[Македонски јазик|Македонски]]'''</div>[[Image:UNCY.jpg|50px]] ('''Денес е 35 мај 2009''') [[Image:Neciklopedija-2.gif|50px]]<div style="top:0.2em; font-size:95%"> Статии на македонски јазик: '''[[Special:Statistics|{{NUMBEROFARTICLES}}]]''' {{plural:{{NUMBEROFARTICLES}}|cтаттја|статии|статей}}.</div>|}|}|}  <center><div style="width:100%; border: 3px solid yellow; background-color: #FF0000; padding: 10px; "><font size=2>'''<span style="color: yellow;"> [[:Категорија:Категории|<span style="color: yellow;">КАТ</span>]] • [[:Категорија:Македонија|<span style="color: yellow;">МАКЕ</span>]][[Македонија|<span style="color: yellow;">ДОНИЈА</span>]] • [[:Категорија:Природни и математички науки|<span style="color: yellow;">ПРИРОДНИ И МАТЕМАТИЧКИ НАУКИ</span>]] • [[:Категорија:Географија|<span style="color: yellow;">ГЕОГРАФИЈА</span>]] • [[:Категорија:Општествени науки|<span style="color: yellow;">ОПШТЕСТВЕНИ НАУКИ</span>]] • [[:Категорија:Технологија|<span style="color: yellow;">ТЕХНОЛОГИЈА И ПРИМЕНЕТИ НАУКИ</span>]] • [[:Категорија:Култура и уметност|<span style="color: yellow;">КУЛТУРА И УМЕТНОСТ</span>]] • [[:Категорија:Живот и забава|<span style="color: yellow;">ЖИВОТ И ЗАБАВА</span>]] • [[:Категорија:Абсурдо|<span style="color: yellow;">АВСУРДО</span>]] • [[Special:Allpages|<span style="color: white;">ВСЕ-I</span>]] • [[Special:Categories|<span style="color: white;">ВСЕ-II</span>]] • [[Special:Specialpages|<span style="color: white;">ВСЕ-III</span>]] • ''[http://mk.wikipedia.org/wiki/Главна_страница </span><span style="color: white;">ВИКИПЕДИЈА</span>]'''''</font> <gallery>Слика:Neciklopedija.gifСлика:Makedonia-Flag.gifСлика:Makedonia-Arms.gifСлика:Chuck Norris-2.jpg </gallery><font size=1></font size></div></center> {| width="100%" |-! <div style="background:#FF0000; border-bottom:1px solid #bdc4c9; padding:0.2em 0.5em; font-size:125%; font-weight:bold; text-align:left;">Избрана статија за оваа седмица</div>|-|<div style="padding:0.4em 1em 0.3em;">[[Слика:Кодот на Вангел.jpg|300px|right|Кодот на Вангел, издание прво]]'''Вангелштајн''' (познат и како '''Вангел Божиновски''' на јазикот на [[Хунзи]]те) е архитект, познат наркоман и духовен водач на слепите. Неговото име е кованица од зборовите ''Вангел'' и ''Штајн''. Зборот ''Вангел'' (антички македонски: ''ВАΝΓЕΛЕ'' или ''ΒΑΝΓΕΛΙΣ'') потекнува од Античка Македонија каде што значел „''за архитектура''“, а денес cè повеќе се користи поради тоа што модерна Македонија се стреми да ја достигне Античка во нивото на развој и се надева дека ќе успее со воведувањето на овој збор. Зборот ''şteïn'' е од германско потекло, што значи „''камен''“. Од етимологијата на зборовите ''вангел'' и ''штајн'', и нивниот превод ''камен за архитектура'', заклучуваме дека овој човек е пратен од Бога, кој е Македонец, да нè просветли сите. Автор е на Кодот на Вангелштајн, и кодот на куќата на Мајка Тереза. ('''[[Вангел Божиновски|повеќе забава!]]''')</div>|} <!-- -------POCETAK DONJE GREDE----------- -->{| width="100%" cellspacing="3" style="clear:both"|- valign="top"|width="50%" class="MainPageBG" style="border: 1px solid #ffc9c9; color: #000; background-color: #fff3f3; padding: 1em;"| <!-- -------НОВИ СТАТИИ----------- --><h3 style="margin:0;background-color:#fff3f3;font-family:sans-serif;font-size:120%;font-weight:bold;border:1px solid #a3b0bf;background:#F2CECE;text-align:left;color:#000;padding:0.2em 0.4em;">Нови статии</h3>{{НовиСтатии}}|} [[Слика:Zarzuela.jpg|700px|center]] {{Јазици}} [[ang:]][[ar:]][[ast:]][[at:]][[bar:]][[bg:]][[bn:]][[bs:]][[ca:]][[zh-tw:]][[cs:]][[cy:]][[da:]][[de:]][[dlm:]][[el:]][[en:]][[eo:]][[es:]][[et:]][[fa:]][[fi:]][[fr:]][[ga:]][[gl:]][[got:]][[he:]][[hr:]][[hu:]][[hy:]][[id:]][[it:]][[ja:]][[jv:]][[ka:]][[km:]][[ko:]][[la:]][[lb:]][[li:]][[lo:]][[lt:]][[lv:]][[mg:]][[mk:]][[mo:]][[ms:]][[nap:]][[nl:]][[nn:]][[no:]][[oc:]][[pl:]][[pt:]][[ro:]][[ru:]][[sco:]][[simple:]][[sk:]][[sl:]][[sr:]][[su:]][[sv:]][[th:]][[tl:]][[tlh:]][[tr:]][[uk:]][[vi:]][[yi:]][[yue:]][[zh:]]<!--[[hiero:]]--> <!--[[newspeak:]]--><!--[[venetian:]]-->ssijcie mi pałę
Анонимен корисник