Отвори го главното мени

Нециклопедија β

Промени

Скопје

Додадени 603 бајти, 00:45, 22 декември 2010
нема опис на уредувањето
==Административна поделба==
Скопје е поделен на 6 републики;(Република Карпош 1една модерна европска метропола. Порано Скопје било прекрасно место за живеење и луѓето се почитувале меѓу себе - наспроти тоа,2денес,3,4се повеќе и повеќе има доселеници (избеглици)од селата низ републикава кои скопјаните ги нарекуваат провинцијалци. Пополека провинцијалците почнуваат да го „окупираат“ Скопје, Република Аеродромпочнуваат да завземаат важни места во политичкиот,Република Автокомандакултурниот и општествениот живот на Скопје, 2 покраини(Сарај и Чаир) ептен се вљубени во скопските универзитети и едно село (Ѓорче Сељов)факултети.
==Демографија==
Анонимен корисник