Отвори го главното мени

Нециклопедија β

Промени

Македонски јазик

Додадени 19 бајти, 20:55, 4 март 2009
нема опис на уредувањето
[[Слика:MK Jazik.gif|thumb|right|200px|<center>Логото на милениумот на македонскиот јазик</center>]]
'''Македонски јазик''' (на македонски: ''著œЩø∂損ЫЭ'') е официјален јазик во [[Македонија]] (грчката), со неговото клинесто писмо. Постојат тврдења според кои тој се користи и во [[Македонија]] (негрчката, која [[Грција]] не ја признава, но [[Чак Норрис]] ја признава, па значи [[Грците]] имаа сексуален однос со ежот, или народно кажано го ебаја ежо) меѓутоа ваквите тврдења сеуште не се потврдени бидејќи во Македонија интернетот [[интермес|интермесо]] сеуште не е воведен, исто како и телевизијата во боја, факт кој го потврдуваат [[Македонци|македонските]] иселеници од белиот свет, кои редовно пуштаат суми од $2,68 секои 14 години, како и [[Данска|данските]] новинари кои го нацртаа [[Алах]] со пушка па им ја запалија амбасадата во [[Ислам|Алахстан]].
==Кодификација==
Анонимен корисник