Отвори го главното мени

Нециклопедија β

Промени

Македонски јазик

Додадени 803 бајти, 20:47, 4 март 2009
Често употребувани фрази
==Често употребувани фрази==
П: ''П: Do you speak Macedonian?''О: ''О: No, but my friend do you speak Macedonian.'' ===Често употребувани фрази од Ромите==:''Дај пе денари, жити госпо!'' :''Дај мори оти ќе те пљукнам!'':''Да си жива и здрава, да ти се живи и здрави децата, дај ми една банка да си купиме леб, да ми ти е госпо напомош, лепотице, ај мајке жими тебе!''  ===Често употребувани фрази во Битола===:''П: Кајси бе да тибам племето?'' :''О: Ти кајси да тибам селскио?'' :''П: Шопрајш?'' :''О: Да го попрајш!'' :''П: Пеер дај 5 денари!'' :''О: Ој бе шотебам, [[Ѓупци|ѓуптин]] еден!''
==Видете исто така==
Анонимен корисник