Отвори го главното мени

Нециклопедија β

Stubby
Sofija Grb (inverted colors).png Sofija Grb.png
С О Ф И Ј А
Земја: Булгејриа
Pегион: Софија
Јазик: Бугарски
Површина: ?!?!
Население: 2.000.000
Надморска височина: 8.848
Градоначалник: јас
Мапа:

Софија, Булгејриа.

Содржина

ИсторијаУреди

ГеографијаУреди

Софија е сместена близу античката локација „Депониум Публикум“, што всушност била депонија каде што се складирал отпадот на античките Македонци, Јужни Македонци (а.к.а. Грци), Римјани, Ацтеки, Маи, Шајени, Словени, Персијци, Австралијци, Тајланѓани и Арктикци. Оваа теза бидува поткрепена и со фактот дека селото е прилично прљавко, во споредба со другите градови и села од регионот.

ДемографијаУреди

КултураУреди

ЕкономијаУреди

Видете исто такаУреди

Надворешни врскиУреди