Соединети Американски Држави

Stubby


USA! USA! USA!
Соединети Американски Држави
United States
Canada-USA flag.gif

Mexico-USA flag.gif
Liberty Statue smoking (into US Seal).jpg
(знаме) (грб)
Mото: In Gold We Trust
Химна: Oh Canada!
North America without USA.gif
Главен град Њујорк Вашингтон
Најголем град Њујорк, Лос Анџелес, Чикаго, Хјустон... што, освен Вашингтон
Официјален јазик Англиски
Влада Барак Обама Мишел
Национален херој Чак Норрис
Валута CA$H
Религија
Население
Површина
Густина на населениетото
Етнички групи
Економија
Интернет кратенка .usa .usa .usa

Соединети Американски Држави (САД).

Историја

A  A  A  A  A  A AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
 A  A  A  A  A
A  A  A  A  A  A AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
 A  A  A  A  A
A  A  A  A  A  A AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
 A  A  A  A  A
A  A  A  A  A  A AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
 A  A  A  A  A
A  A  A  A  A  A AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

Географија

 
Ex Unum, Pluribus![1]


Демографија

Култура

Економија

Политика

Инфраструктура

Наводи

 1. Stolen... Aehm... borrowed from this site.

Видете исто така

Други проекти

Надворешни врски

MediaWiki spam blocked by CleanTalk.