Disambig.gif За други значења, Њујорк или Скопски (појаснување)

Coat of Arms of Skopje (with a volcano).gif Flag of Skopje (USSR style).gif
С К О П Ј Е
Земја: Македонија
Pегион: Скопски
Јазик: Македонски
Површина: ?!?!
Население: 500.000.000
Надморска височина: -240
Градоначалник: Чак Норрис
Мапа: Skopje-Map.gif
Железничка станица "Скопје Хауттбанов"

Скопје — главниот и најголемиот град во Македонија.

ИсторијаУреди

ГеографијаУреди

Ова го знае само Чак Норис!НИКОЈ ДРУГ!

Административна поделбаУреди

Скопје е една модерна европска метропола. Порано Скопје било прекрасно место за живеење и луѓето се почитувале меѓу себе - наспроти тоа, денес, се повеќе и повеќе има доселеници (избеглици) од селата низ републикава кои скопјаните ги нарекуваат провинцијалци. Пополека провинцијалците почнуваат да го „окупираат“ Скопје, почнуваат да завземаат важни места во политичкиот, културниот и општествениот живот на Скопје, и ептен се вљубени во скопските универзитети и факултети.

ДемографијаУреди

ЕкономијаУреди

Ни господ не знае дали има!!! ВО КРИЗА!!!!

Туристички локацииУреди

ПолитикаУреди

За ваше добро не се занимавајте со ова, посебно во Скопје.

Познати личностиУреди

Видете исто такаУреди

Надворешни врскиУреди