Скопски Регион

Stubby
Скопски
UK Jack for MK (Skopski).gif
Знаме, Грб... и географска карта
Општи информации
Земја Naval Jack of Japan (Macedonian colors).png Македонија
Седиште Скопје
Површина 1.812 км²
Основано 2009

Скопски Регион е еден од осумте региони на Македонија.

Историја

Географија

Општини: Скопје, Арачиново, Зелениково, Илинден, Петровец, Сопиште, Студеничани, Чучер-Сандево.

Видете исто така

Надворешни врски

MediaWiki spam blocked by CleanTalk.