Disambig.gif За други значења, Роми

Stubby
Coat of arms of Rome (CCCP+Rizla).png Flag of Rome with Colosseum's icon.png
Р И М
Држава: Италија
Регион: Лао Цио
Јазик: Латински
Површина: Counter.gif
Население: ?
Надморска височина: ?
Градоначалник: Геј Јулиј Цезар
Мапа: Imperio romano1.gif

Рим е главен град на Италија, Лацио, Римска Империја... Но, не е главен град на Рим: тоа е тумор наречен Ватикан.

ИсторијаУреди

ГеографијаУреди

Административна поделбаУреди

ДемографијаУреди

ЕкономијаУреди

Туристички локацииУреди

ПолитикаУреди

Видете исто такаУреди

Други проектиУреди

Надворешни врскиУреди