Coat of Arms of Prilep (with FIFA World Cup trophy).png
П Р И Л Е П
Земја: Реј-паблик
Мејкит-оуниа
Pегион: Пелагониски
Јазик: Мејкит-оунски
Површина: ?
Население: ?
Надморска височина: ?
Градоначалник: ?
Мапа:

Прилеп се наоѓа у пичку матер па лево и има 255 655 754 000 жители на градските гробишта и 80 000 жители кои сеуште трчкаат низ прилеп. Прилеп е познат по тоа што прватsfsа пушка пукнала во прилеп и куманово, али во прилеп посилно се слушаше па овие од Куманово демек љубоморни пратија атмоска бомба али толку силно што стигна до Хирошима и Нагасаки.

ИсторијаУреди

ГеографијаУреди

Административна поделбаУреди

Поделена е на печурки. Установи слични на општини, останати од времето на ТИТО. Се дели на неколку дела:

  • Горе кај ѓупците
  • Плачикур
  • Долу кај пазаро
  • Вцентар

ДемографијаУреди

Исклучена заради неплатени сметки кај ѓупците.

ЕкономијаУреди

Купи едно продај две.

Туристички локацииУреди

Полското ве-це на крали марко, На маркукуле, На нива, И вкладилница.

ПолитикаУреди

Гласај за вмро да не пукни муабет од комшите. Оти ако не гласаш за нив ти се *** мамата.

Видете исто такаУреди

Надворешни врскиУреди