Полошки Регион

Stubby
Полошки
UK Jack for MK (Pološki).gif
Знаме, Грб... и географска карта
Општи информации
Земја Naval Jack of Japan (Macedonian colors).png Македонија
Седиште Тетово
Површина 2.416 км²
Основано 2009

Полошки Регион е еден од осумте региони на Македонија.

Историја

Географија

Општини: Боговиње, Брвеница, Врапчиште, Гостивар, Желино, Јегуновце, Маврово и Ростуше, Теарце, Тетово.

Видете исто така

Надворешни врски

MediaWiki spam blocked by CleanTalk.