Stubby
Flag of Patras (feat. Santa Claus).gif
П А Т Р А
Земја: Грција
Периферија: Западна Грција
Префектура: Ахаја
Јазик: Грчки
Површина: ?!?!
Население: ?
Надморска височина: Море
Градоначалник: ?
Мапа: ???

Патра (Πάτρα) е главен град на Грција, Јонска Македонија.

Историја

Географија

Демографија

Економија

Туристички локации

Политика

Видете исто така

Надворешни врски

MediaWiki spam blocked by CleanTalk.