Македонски јазик

Disambig.gif За други значења, Македонски (појаснување)

Makequote.gif
Union Jack (Macedonian colors).gif

УЭЅ, Ї ЅРЭАК МАКЕДФИЈАИ!!!

Македонски јазик (на македонски: 著œЩø∂損ЫЭ) е официјален јазик во Македонија (грчката), со неговото клинесто писмо. Постојат тврдења според кои тој се користи и во Македонија (негрчката, која Грција не ја признава, но Чак Норрис ја признава, па значи Грците имаа сексуален однос со ежот, или народно кажано го ебаја ежо) меѓутоа ваквите тврдења сеуште не се потврдени бидејќи во Македонија интермесо сеуште не е воведен, исто како и телевизијата во боја, факт кој го потврдуваат македонските иселеници од белиот свет, кои редовно пуштаат суми од $2,68 секои 14 години, како и данските новинари кои го нацртаа Алах со пушка па им ја запалија амбасадата во Алахстан.

Логото на милениумот на македонскиот јазик

Кодификација

Карактеристични особини

Често употребувани фрази

П: Do you speak Macedonian?
О: No, but my friend do you speak Macedonian.

Често употребувани фрази од Ромите

Дај педенари, жити госпо!
Дај мори оти ќе те пљукнам!
Да си жива и здрава, да ти се живи и здрави децата, дај ми една банка да си купиме леб, да ми ти е госпо напомош, лепотице, ај мајке жими тебе!

Често употребувани фрази во Битола

П: Кајси бе да тибам племето?
О: Ти кајси да тибам селскио?
П: Шопрајш?
О: Да го попрајш!
П: Пеер дај 5 денари!
О: Ој бе шотебам, ѓуптин еден!

Употребувани фрази во Велес

Кај си у уста те ебам!!

Кој те праеше да ти врати парите.

Абе копук.

Да ми јајш куров ти мене!!

Мрш да и го турам на мајкати меѓу цицки

Абе улав

Шо те ебам коа не раѓаш

кој те ебаа

аа ке си прашам курот ја

како е??

-цицка е бе!

Видете исто така

Надворешни врски

MediaWiki spam blocked by CleanTalk.