Македонски Железници

Македонски Железници (МЖ)
MZ logo (Mazinger Z style).png
Општи информации
Фондацијата 1873
Седиштето Скопје
Ширина на колосек 1.435 mm
Км 925
Станици 117... 000
URL Actually NOT YouPorn
Железничка станица "Скопје Хауттбанов"

Македонски Железници — јавно претпријатие за железничка инфраструктура на Република Македонија... И, само за денес, подобро од Јапонија! GO МЖ GO!!!

ИсторијаУреди

МЖ е основана во 1873 година, Југославија во 1943, Македонија во 1991 г... МЖ RULEZ!

Железничка мрежаУреди

Железнички линииУреди

Видете исто такаУреди

Надворешни врскиУреди