Отвори го главното мени

Нециклопедија β

Кавадарци

Stubby
Coat of Arms of Kavadarci (with real grapes).png
К А В А Д А Р Ц И
Земја: Реј-паблик
Мејкит-оуниа
Pегион: Вардарски
Јазик: Мејкит-оунски
Површина: ?
Население: ?
Надморска височина: ?
Градоначалник: ?
Мапа:

Кавадарци

Содржина

ИсторијаУреди

ГеографијаУреди

Административна поделбаУреди

ДемографијаУреди

ЕкономијаУреди

Туристички локацииУреди

ПолитикаУреди

Видете исто такаУреди

Надворешни врскиУреди