Источен Регион

Stubby
Источен
UK Jack for MK (Istočen).gif
Знаме, Грб... и географска карта
Општи информации
Земја Naval Jack of Japan (Macedonian colors).png Македонија
Седиште Штип
Површина 3.537 км²
Основано 2009

Источен Регион е еден од осумте региони на Македонија.

Историја

Географија

Општини: Берово, Виница, Делчево, Зрновци, Карбинци, Кочани, Македонска Каменица, Пехчево, Пробиштип, Чешиново-Облешево, Штип.

Видете исто така

Надворешни врски

MediaWiki spam blocked by CleanTalk.