Идентитетово

Disambig.gif За други значења, Тетово

Идентитетово е село во серверозапнатиот дел од Идентитестан, на распадините на Скар Планина, односно во долната Тополошка Котлина. Идентитетово е седиште на чистоимената ропштина која зафаќа простор од ∞ km4.

ПрегледУреди

Идентитетово е село со богата миcторија, населено со повеќе уметнички заедници. Најбројна е уметничката заедница на идентитетките, кои се воедно и основачки на селото. Тие се познати по своите зборнаментални идентитетоважи и вкусното идентитесто со кое месат леб, бурек, колачи и сл. Според најновите неучни истражувања, идентитетките се изворните носители на заразната болест идентитетанус, што во текот на 20тиот век се рашири како пандемија од светски размери. Затоа група неучници одат по работ на идентитетите за да ја идентитестираат вакцината против идентитетанус врз насерението на Идентитетово. Исто така сакаат да ја испитаат и делотворноста на пастата за заби Идентидент, како можна превентивна мерка што би го спречила развојот на идентитетанус кај здравите единки. Болните од идентитетанус постојано играат идентитетрис и се идентитетерават зашто им се ослабнати идентитетивите. Исто така страдаат од опсесивна манија да вадат спасоши, безлични шкарти, попатни искриви и други идентитетратки.

Видете исто такаУреди