Отвори го главното мени

Нециклопедија β

Гевгелија

Stubby
Coat of Arms of Gevgelija (with a sunset).png
Г Е В Г Е Л И Ј А
Земја: Реј-паблик
Мејкит-оуниа
Pегион: Југоисточен
Јазик: Мејкит-оунски
Површина: ?
Население: ?
Надморска височина: ?
Градоначалник: ?
Мапа:

Гевгелија еее... Само еден миг, ве молиме...

Содржина

ИсторијаУреди

ГеографијаУреди

Административна поделбаУреди

ДемографијаУреди

ЕкономијаУреди

Туристички локацииУреди

ПолитикаУреди

Видете исто такаУреди

Надворешни врскиУреди