Stubby
Berlin Grb (with Knut).jpg MarleneDietrich14.gif
Б Е Р Л И Н
Земја: Германија
Pегион: Бранденбург Берлин
Јазик: Германски
Површина: 891 км2
Население: 4.000.000
Надморска височина: -34 м
Градоначалник: Марлен Дитрих
Мапа: Berlin Bezirke Map.jpg

Берлин е главен град на ГДР и со скратено работно време главен град на Г€рмои€у.

Историја

Географија

 
Берлин е поделена на 12 окрузи: Лих-ДДР-берг, Марнаци-Хеллдорф, Сите-споменици-дорф, Нојкебап, Панк, Рај-ниггер-дорф, Темпелхоф-Гејберг, Трептов-Гопник, Фридрихсквотерство-Кројцберг, Шарбогатбург-Богатдорф, Шпандау Балет, Штеглиц-Да се забавят... дорф.

Демографија

Култура

Економија

Фотогалерија

Видете исто така

Надворешни врски

MediaWiki spam blocked by CleanTalk.