Отвори го главното мени

Нециклопедија β

Stubby
Beograd Grb with Tupac Shakur.png #1 aliv in Serbia
Б Е Л Г Р А Д
Земја: Србија
Pегион: Србија Србија
Јазик: Српски
Површина: ?!?!
Население: 2.000.000
Надморска височина: -9
Градоначалник: Тупак Шакур
Мапа:

Белград — главниот и најголемиот град во Југославија Србија.

Содржина

ИсторијаУреди

ГеографијаУреди

ДемографијаУреди

КултураУреди

ЕкономијаУреди

Видете исто такаУреди

Надворешни врскиУреди