Stubby
Athens seal (feat. Tsipras).png Wikiversity.jpg
А Т И Н А
Земја: Грција
Периферија: Атика
Префектура: Атина
Јазик: Грчки
Површина: ?!?!
Население: Counter.gif
Надморска височина: Море
Градоначалник: Александар IV Атики
Мапа: Aerial view of Athens.jpg

Атина (Αθήνα) е главен град на Грција... Јужна Македонија.

Историја

Географија

Административна поделба

Демографија

Економија

Туристички локации

Политика

Видете исто така

Надворешни врски

MediaWiki spam blocked by CleanTalk.