Stubby


Андора
Кнежество Андора
Andorra
Flag of Andorra (Darth Vader).png Escudoandorra.png
(знаме) (грб)
Mото:
Химна:
Hebridean Empire.png
Главен град Андора ла Велја
Најголем град Непознат
Официјален јазик Андорски
Влада
Национален херој
Валута $$$ €€€ $$$ €€€
Религија
Население Tumbleweeds.gif
Површина
Густина на населениетото
Етнички групи
Економија OK
Интернет кратенка .ad

Андора е држава во Европа... Исто така е општина во Италија... И трекејска планета на сини луѓе.

ИсторијаУреди

 

ГеографијаУреди

 

ДемографијаУреди

 

ЕкономијаУреди

Видете исто такаУреди

Други проектиУреди

Надворешни врскиУреди