Југославија

Stubby


Југославија
Социјалистичка Федеративна Република Југославија
Yugoslavia
Flag of Jugoslavia with Tito.png Coat of Arms of Jugoslavia with Tito.png
(знаме) (грб)
Mото: Братство и единство... aehm...
Химна: Druže Tito, mi ti se kunemo
Jugoslavia.JPG
Главен град Белград
Најголем град Скопје!
Официјален јазик
Влада
Национален херој
Валута
Религија
Население
Површина
Густина на населениетото
Етнички групи
Економија
Интернет кратенка .tit@

Социјалистичка Федеративна Република Југославија (СФРЈ) беше една империја за време на владеењето на Тит Флавиј Брозијан.

Историја

Географија

Демографија

Култура

Економијата

Политика

Инфраструктура

Видете исто така

Други проекти

Надворешни врски

MediaWiki spam blocked by CleanTalk.