Отвори го главното мени

Нециклопедија β

Југоисточен Регион

Stubby
Југоисточен
UK Jack for MK (Jugoistočen).gif
Знаме, Грб... и географска карта
Општи информации
Земја Naval Jack of Japan (Macedonian colors).png Македонија
Седиште Струмица
Површина 2.739 км²
Основано 2009

Југоисточен Регион е еден од осумте региони на Македонија.

Содржина

ИсторијаУреди

ГеографијаУреди

Видете исто такаУреди

Надворешни врскиУреди