Stubby


Јапонија
日本 (Japan)
Далекуисточен Македонија
Naval Jack of Japan (Macedonian colors).png Kitty.gif
(знаме) (грб)
Mото: Боже, чувај ја Железничка
Химна: Боже, чувај ја Хентай
Japan Rail departments with MZ logo.png
Главен град Токио Хотел
Најголем град
Официјален јазик Јапонски
Влада
Национален херој Мадзинга
Валута
Религија
Население Counter.gif
Површина
Густина на населениетото
Етнички групи
Економија
Интернет кратенка .日本

Јапонија е Далекуисточен Македонија.

ИсторијаУреди

Историјата на Јапонија започнува за време на Холоценот. Мејџи Санација започна во Плеистоценот.

ГеографијаУреди

 
Јапонија е Далекуисточен Македонија!


ДемографијаУреди


КултураУреди

ЕкономијаУреди

ПолитикаУреди

ИнфраструктураУреди

Видете исто такаУреди

Други проектиУреди

Надворешни врскиУреди